dhcpd on wlan0 in master mode

snai8255 at mail.usyd.edu.au snai8255 at mail.usyd.edu.au
Tue Oct 12 01:14:03 EDT 2004


hi all;

thanks for your comments.this may sound silly but "ifconfig wlan0 dynamic up" fixed the problem.
previously i was doing "ifconfig wlan0 up".

thnx again all

Quoting Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>:

> On Tue, Oct 12, 2004 at 02:06:02PM +1000, snai8255 at mail.usyd.edu.au wrote:
>
> > however i see no response from the dhcp server going back to the sta.the server works fine with
> > eth0.also "dhclient wlan0" works fine with other access points(not hostap)
>
> Which DHCP server are you using? How is it configured? Is the AP using
> bridging between wlan0 and eth0 or are you using IP routing? Can you see
> te DHCP request from the client on the AP with a sniffer (e.g., tcpdump
> on wlan0)? What about reply form the DHCP server? Does the DHCP server
> log the request in syslog/debug log?
>
> > not sure if this is an issue with the dhcp server or hostap in master mode?though i feel its
> got to
> > do with hostap in master mode.
>
> Maybe not that surprising, but I feel it's got more to do with the DHCP
> server configuration than Host AP driver.. ;-)
>
> --
> Jouni Malinen                                            PGP id EFC895FA
> _______________________________________________
> HostAP mailing list
> HostAP at shmoo.com
> http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap
>




----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.



More information about the HostAP mailing list