wpa_supplicant and rekeying, dynamic WEP

Andy wireless at windsorcarclub.co.uk
Thu Jun 24 07:40:29 EDT 2004


----- Original Message ----- 
From: "Jouni Malinen" <jkmaline at cc.hut.fi>
To: <hostap at shmoo.com>
Sent: Thursday, June 24, 2004 4:30 AM
Subject: Re: wpa_supplicant, atheros and .1x problem


> On Wed, Jun 23, 2004 at 05:36:54PM +0100, Andy wrote:
>
> > I've also noticed that using wpa_supplicant, 802.1x reauthentication
> > (initiated by the AP with an identity request) doesn't work with my
Prism
> > (hostap) card (as reported earlier this week) but does work correctly
with
> > the Atheros cards.  In my instance, there are no messages of any kind
> > printed when the AP sends the identity request, as though the Prism card
has
> > dropped the frame or never passed it on.
>
> This is likely because of the driver dropping the unencrypted EAP
> Request Identity packet. Could you please test whether 'iwpriv wlan0
> ieee_802_1x 1' would fix this? The driver does not pass unencrypted
> EAPOL packets by default and this iwpriv command changes the behavior
> for these packets. I should probably change wpa_supplicant to configure
> this or just remove the parameter and hardcode the driver to always
> assume this is enabled..

I've just tried this and this does indeed fix my problem.

I've changed the subject of this email to match the recent thread that also
seemed to be suffering the same problems.

Andy
wireless at windsorcarclub.co.uk
ENDOFMSG




More information about the HostAP mailing list