Problems in combination: Bridging and HostAP driver.

Brian Sturgill zen_hacker at hotmail.com
Thu Jul 29 16:02:23 EDT 2004


After you bridge the two interfaces, the bridge assumes the mac address of 
one of the interfaces. On my setup, it always assumes the mac of the 
wireless card. You may have to dump  the arp cache of your machines or wait 
for the machines to dump it on their own. I have this same issue when I use 
my linux based access point. If I reboot the HostAP machine and run ping -t 
(ip address) from my windows box, when the eth interface comes up it starts 
getting replies. As soon as the bridges is created and is up, I get request 
timed out like the machine is gone. The machine is actually up but the arp 
cache makes it think that mac address is gone and thus no longer there. Wait 
a few minutes and see if you can ping it. This is especially true if you 
have a router between you and the box.  You may want to clear the ip of both 
interfaces before bringing the bridge up. Here is my setup:

/sbin/brctl addbr br0
/sbin/brctl addif br0 eth0
/sbin/brctl addif br0 wlan0
/sbin/ifconfig eth0 0.0.0.0
/sbin/ifconfig wlan0 0.0.0.0
/sbin/ifconfig br0 192.168.2.30 broadcast 192.168.2.255 netmask 
255.255.255.0 up
/sbin/route add default gw 192.168.2.1


Brian


>From: Dennis Jansen <Dennis.Jansen at web.de>
>To: bridge at lists.osdl.org, hostap at shmoo.com
>Subject: Problems in combination: Bridging and HostAP driver.
>Date: Tue, 27 Jul 2004 22:50:35 +0200
>
>Hi,
>
>I do not know if this is an issue of the HostAP driver or the bridging
>software, but as soon as I have two interfaces in the bridge, the wireless
>interface stops working in it.
>
>Please CC me in answers.
>
>It works the following way:
>Setup bridge:
>#brctl addbr br0
>#brctl addif br0 wlan0
>#ifconfig br0 192.168.1.24
>
>pinging 192.168.1.1 works.
>
>now if I add eth1:
>
>#brctl addif br0 eth1
>pinging 192.168.1.1 stops working immediately.
>pinging 192.168.1.33 does work though.
>
>Also allone wlan0 works fine, and eth1 does work fine also.
>When both are in the bridge, only eth1 works though.
>
>
>Using: 2.6.7-ck4 (bridging = 2.6.7)
>HostAP driver ver. 0.2.2
>Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'
>
>NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
>PRIID: id=0x0015 v1.0.5
>STAID: id=0x001f v1.3.4 (station firmware)
>
>
>If you need more information, please let me know.
>
>Thanks for your help,
>
>Dennis Jansen
>
>_______________________________________________
>HostAP mailing list
>HostAP at shmoo.com
>http://lists.shmoo.com/mailman/listinfo/hostap

_________________________________________________________________
Don’t just search. Find. Check out the new MSN Search! 
http://search.msn.click-url.com/go/onm00200636ave/direct/01/




More information about the HostAP mailing list