[Madwifi-users] Corrupt frames on wlan0 when ath0 and wlan0 are in the same bridge.

Jeff David jdavid at amperion.com
Mon Jul 26 07:52:21 EDT 2004


This looks like the mangled mac address problem, which occurs only when
the wlan is on the bridge.  It can be fixed with Fedor Bezrukov's patch,
which is attached.

Regards,
Jeff


> -----Original Message-----
> From: Bob Ketterhagen [mailto:bobk at southernlinux.net] 
> Sent: Sunday, July 25, 2004 3:45 PM
> To: madwifi-users at lists.sourceforge.net
> Cc: hostap at shmoo.com; dragorn at kismetwireless.net
> Subject: [Madwifi-users] Corrupt frames on wlan0 when ath0 
> and wlan0 are in the same bridge.
> 
> 
> I am not sure which driver is causing hostap to flake out.
> When adding ath0 and wlan0 into br0 together wlan0 no longer 
> is able to pass data. The frames are corrupt.
> 
> Here is a tcpdump of me requesting an ip from wlan0 with it 
> in a bridge with ath0
> 
> 15:31:04.424830 aa:aa:03:00:00:00 > 6f:20:8f:45:70:00, 
> ethertype IPv4 (0x0800), length 590: IP 0.0.0.0.bootpc > 
> 255.255.255.255.bootps: BOOTP/DHCP, Request [|bootp] 
> 15:31:04.425364 aa:aa:03:00:00:00 > 6f:20:8f:45:70:00, 
> ethertype IPv4 (0x0800), length 590: IP 0.0.0.0.bootpc > 
> 255.255.255.255.bootps: BOOTP/DHCP, Request [|bootp] 
> 15:31:21.606024 aa:aa:03:00:00:00 > 6f:20:8f:45:80:00, 
> ethertype IPv4 (0x0800), length 590: IP 0.0.0.0.bootpc > 
> 255.255.255.255.bootps: BOOTP/DHCP, Request [|bootp] 
> 15:31:21.606553 aa:aa:03:00:00:00 > 6f:20:8f:45:80:00, 
> ethertype IPv4 (0x0800), length 590: IP 0.0.0.0.bootpc > 
> 255.255.255.255.bootps: BOOTP/DHCP, Request [|bootp]
> 
> The mac address is corrupt.
> 
> Here is a tcpdump of me requesting an ip from ath0 with it in 
> a bridge with wlan0
> 
> 15:33:09.507532 00:02:6f:20:8f:45 > Broadcast, ethertype IPv4 
> (0x0800), length 590: IP 0.0.0.0.bootpc > 
> 255.255.255.255.bootps: BOOTP/DHCP, Request [|bootp] 
> 15:33:09.510403 00:02:6f:20:f5:10 > 00:02:6f:20:8f:45, 
> ethertype IPv4 (0x0800), length 344: IP 10.5.5.1.bootps > 
> 255.255.255.255.bootpc: BOOTP/DHCP, Reply, length: 302 
> 15:33:09.514871 00:02:6f:20:8f:45 > Broadcast, ethertype IPv4 
> (0x0800), length 590: IP 0.0.0.0.bootpc > 
> 255.255.255.255.bootps: BOOTP/DHCP, Request [|bootp] 
> 15:33:09.517858 00:02:6f:20:f5:10 > 00:02:6f:20:8f:45, 
> ethertype IPv4 (0x0800), length 344: IP 10.5.5.1.bootps > 
> 255.255.255.255.bootpc: BOOTP/DHCP, Reply, length: 302 
> 15:33:09.521777 00:02:6f:20:8f:45 > Broadcast, ethertype ARP 
> (0x0806), length 60: arp reply 10.5.5.2 is-at 00:02:6f:20:8f:45
> 
> ath0 works fine in a bridge with wlan0
> but wlan0 corrupts the frames when it is in a bridge with ath0.
> 
> I am using the hostap snapshot and the cvs version of madwifi.
> 
> Why does a hostap driven interface in a bridge with a madwifi 
> driven interface no longer work?
> 
> props to dragorn for helping me.
> 
> bob
> 
> 
-------------- next part --------------
An embedded message was scrubbed...
From: "Fedor Bezrukov" <fedor at ms2.inr.ac.ru>
Subject: [Madwifi-devel] Use of ath_pci in bridges
Date: Thu, 3 Jun 2004 10:35:26 -0400
Size: 3937
Url: http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20040726/98ac3ab2/attachment.eml 


More information about the HostAP mailing list