DWL 520 rev. E

Joshua Thorp jthorp at redfish.com
Wed Jan 28 14:14:33 EST 2004


Thank You Very Much Pavel!

I did have the latest cvs snap shot.  For whatever reason that space 
was letting my modprobe go through without warning.

Chalk me up as another success.

What I did:

modprobe hostap_pci
utils/prism2_srec -gs wlan0 
~joshua/Desktop/Downloads/primary/pm010102.hex
utils/prism2_srec -gp wlan0 
~joshua/Desktop/Downloads/primary/pm010102.hex
utils/prism2_srec  -rp wlan0 
~joshua/Desktop/Downloads/1.8.0/rf010800.hex
ifconfig wlan0 up
iwconfig wlan0 mode managed
iwconfig wlan0 essid SUNSTAR
ifconfig wlan0 192.168.0.10
ifconfig wlan0 up

I now have a working card.  I am confused about the ifconfig wlan0 up,  
I had to do it twice.  Is that because of changing to managed mode (was 
the first one not necessary)?

Thank You again for all your help now my apartment has wireless 
available in every room!

--Joshua

On Jan 28, 2004, at 11:39 AM, Pavel Roskin wrote:

> On Wed, 28 Jan 2004, Joshua Thorp wrote:
>
>> Thank You Pavel,
>>
>> I am confused (obviously) about one thing: how do I get the latest
>> development branch? I followed the directions at
>> http://hostap.epitest.fi/cvs with cvs checkout hostap is there a
>> different project to check out?
>
> Your link doesn't work.  You probably mean
> http://hostap.epitest.fi/cvs.html
>
> That's what I meant and that's what I'm using.
>
>>>> I've been trying to get my new DWL 520 E card working (after a 
>>>> couple
>>>> of days believing it was a <B> revision card).
>>>>
>>>> I've downloaded the latest CVS:
>>>> I can load the module:
>>>> modprobe hostap_pci no_primary =1
>
> I assumed that you didn't actually put space in front of "=".  Anyway, 
> it
> doesn't work for me either way:
>
> # modprobe hostap_pci no_primary=1
> FATAL: Error inserting hostap_pci
> (/lib/modules/2.6.2-rc2/kernel/drivers/net/wireless/hostap_pci.ko):
> Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
> # modprobe hostap_pci no_primary =1
> FATAL: Error inserting hostap_pci
> (/lib/modules/2.6.2-rc2/kernel/drivers/net/wireless/hostap_pci.ko):
> Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
>
> I'm using Linux 2.6.2-rc2 and modprobe from module-init-tools version
> 3.0-pre5.  But I'm quite sure that the modprobe from modutils used with
> 2.4.x kernels won't allow unknown parameters either.
>
> To keep up to date you should run "cvs update" in the CVS working
> directory, recompile the source and reinstall it.  Sorry if it's 
> obvious
> for you.
>
> -- 
> Regards,
> Pavel Roskin




More information about the HostAP mailing list