HostAP development snapshot not workig

Joshua Kwan joshk at triplehelix.org
Wed Nov 26 06:35:30 EST 2003


Hi all,

I've tried the latest HostAP development snapshot on my laptop because
0.1.1 and 0.1.2 cause the local_bh_enable() bug which I notice was
discussed on this list. However, something changed between 0.1.1 and the
development snapshot and my Prism2 card is no longer able to associate
with my access point. I quote:

hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_crypt: registered algorithm 'WEP'
hostap_cs: CVS (Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
hostap_cs: setting Vcc=50 (from config)
Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
hostap_cs: Registered netdevice wifi0
hostap_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 3, io 0x0100-0x013f
prism2_hw_init: initialized in 107 ms
wifi0: NIC: id=0x8002 v1.0.0
wifi0: PRI: id=0x15 v0.3.0
wifi0: STA: id=0x1f v1.4.9
wifi0: defaulting to bogus WDS frame as a workaround for firmware bug in Host AP mode WDS
wifi0: registered netdevice wlan0

# iwconfig wifi0
wifi0     IEEE 802.11b  ESSID:""
          Mode:Managed  Access Point: 00:00:00:00:00:00  Bit Rate:2Mb/s
          Sensitivity=1/3
          Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality:0/70  Signal level:-73 dBm  Noise level:-73 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

# iwconfig wlan0
wlan0     IEEE 802.11b  ESSID:""
          Mode:Managed  Access Point: 00:00:00:00:00:00  Bit Rate:2Mb/s
          Sensitivity=1/3
          Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off

As opposed to (0.1.1, 0.1.2):

hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_crypt: registered algorithm 'WEP'
hostap_cs: 0.1.1 - 2003-10-19 (Jouni Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
hostap_cs: setting Vcc=33 (from config)
Checking CFTABLE_ENTRY 0x01 (default 0x01)
IO window settings: cfg->io.nwin=1 dflt.io.nwin=1
io->flags = 0x0046, io.base=0x0000, len=64
hostap_cs: index 0x01: Vcc 3.3, irq 3, io 0x0100-0x013f
hostap_cs: Registered netdevice wlan0
prism2_hw_init: initialized in 106 ms
wlan0: NIC: id=0x8002 v1.0.0
wlan0: PRI: id=0x15 v0.3.0
wlan0: STA: id=0x1f v0.8.0
wlan0: defaulting to host-based encryption as a workaround for firmware
bug in Host AP mode WEP
wlan0: defaulting to bogus WDS frame as a workaround for firmware bug in
Host AP mode WDS
Using data::nullfunc ACK workaround - firmware upgrade recommended
prism2: wlan0: operating mode changed 3 -> 2

# iwconfig wlan0
wlan0     IEEE 802.11b  ESSID:"burrito"  
          Mode:Managed  Frequency:2.422GHz  Access Point: 00:05:5D:EE:5C:D4  
          Bit Rate:11Mb/s   Sensitivity=1/3  
          Retry min limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality:20/92  Signal level:-74 dBm  Noise level:-100 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

Any idea what could have caused this? I'm subscribed to the list so do
not bother to CC: me. Thanks!

-- 
Joshua Kwan
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 827 bytes
Desc: not available
Url : http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap/attachments/20031126/44f88abc/attachment.pgp 


More information about the HostAP mailing list