ifup?!

Brent Michalski brent at perlguy.net
Sun Mar 30 19:40:17 EST 2003


Ok, I have tried everything I know, I am at my wits end. (And the answer
is probably really simple)

I am using a Netgear MA311 PCI card on a RedHat 8 system.  I have
hostap_pci installed, and the card is set up as wlan0.  I can do an
iwconfig and the card gets my ESSID and I have a link quality of 92/92. 
So, I am pretty confident that the card is working.

However, when I do "ifup wlan0", it says "Determining IP info..." (DHCP)
but then it fails.

I am running an SMC Barricade and my laptop PCMCIA card has no problems
connecting.

In the log file for the SMC, instead of getting a log entry telling me
that something was hitting it as a DHCP request, I get simply:

* 000095B2F94A3

No date/time or anything...

Any ideas?  I don't know what else to do.  Below are the config scripts
that I have, am I missing something???

Thanks!!!
Brent

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-wlan0
DEVICE=wlan0
ONBOOT=yes
BOOTPROTO=dhcp
USERCTL=no
PEERDNS=no
TYPE=Wireless
CHANNEL=6          ## This is what my SMC Barricade is set to.
MODE=Ad-Hoc
RATE=Auto

/etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-wlan0
USERCTL=no
PEERDNS=no
GATEWAY=
TYPE=Wireless
DEVICE=wlan0
HWADDR=
BOOTPROTO=dhcp
NETMASK=
ONBOOT=yes
DHCP_HOSTNAME=
IPADDR=
NAME=
DOMAIN=
ESSID=
CHANNEL=6          ## This is what my SMC Barricade is set to.
MODE=Ad-Hoc
RATE=Auto

/etc/sysconfig/networking/profiles/default/ifcfg-wlan0
USERCTL=no
PEERDNS=no
GATEWAY=
TYPE=Wireless
DEVICE=wlan0
HWADDR=
BOOTPROTO=dhcp
NETMASK=
ONBOOT=yes
DHCP_HOSTNAME=
IPADDR=
NAME=
DOMAIN=
ESSID=
CHANNEL=6          ## This is what my SMC Barricade is set to.
MODE=Ad-Hoc
RATE=Auto





---

Please Donate to help fund my Leipzig Germany Mission Trip
https://www.paypal.com/xclick/business=paypal%40perlguy.net&item_name=Leipzig+Germany+Mission+Trip&item_number=20030301&no_note=1&tax=0&currency_code=USD




More information about the HostAP mailing list