Senao Interrupt Problems

Ryan ryan at muppethouse.com
Mon Jun 16 13:56:23 EDT 2003


I'm sort of at the head-scratching phase here so any help would be 
appreciated.

Currently I am attempting to set up a RedHat 7.2 machine with a Senao 
2011CD pcmcia card (the 200mW one).  I have had this card working under 
RedHat 9 with the orinoco_cs driver and under 7.2 with the orinoco_cs 
driver, but I've had problems with hostap.  I am using Asron Baer's 
hostap RedHat kernel from RPM. 

ifconfig shows the interface up with a hardware address of 
00:00:00:00:00:00 - see the syslog messages below to understand why:

Jun 16 10:57:06 gateway cardmgr[521]: config error, file 
'./hostap_cs.conf' line 1: no function bindings
Jun 16 10:57:18 gateway cardmgr[521]: initializing socket 1
Jun 16 10:57:18 gateway cardmgr[521]: socket 1: Senao 
SL-2011CD/SL-2011CDPLUS
Jun 16 10:57:18 gateway cardmgr[521]: executing: 'modprobe hostap_crypt'
Jun 16 10:57:18 gateway cardmgr[521]: executing: 'modprobe hostap'
Jun 16 10:57:18 gateway cardmgr[521]: executing: 'modprobe hostap_cs 
ignore_cis_vcc=1'
Jun 16 10:57:19 gateway kernel: hostap_cs: 0.0.1 - 2003-04-05 (Jouni 
Malinen <jkmaline at cc.hut.fi>)
Jun 16 10:57:19 gateway kernel: hostap_cs: index 0x01: Vcc 5.0, irq 5, 
io 0x0100-0x013f
Jun 16 10:57:19 gateway kernel: hostap_cs: Registered netdevice wlan0
Jun 16 10:57:21 gateway kernel: wlan0: interrupt delivery does not seem 
to work
Jun 16 10:57:29 gateway last message repeated 8 times
Jun 16 10:57:29 gateway kernel: wlan0: could not get own MAC address

dmesg has this repeating over and over

wlan0: hfa384x_cmd: interrupted; err=-110
wlan0: hfa384x_get_rid: CMDCODE_ACCESS failed (res=-110, rid=fdc6, len=12)
wlan0: hfa384x_cmd_issue: cmd reg was busy for 1000 usec
wlan0: hfa384x_cmd_issue - timeout - reg=0x8000
wlan0: hfa384x_cmd: entry still in list? (entry=c4f6bce0, type=0, res=-1)

iwconfig wlan0 shows the following:

[root at gateway log]# iwconfig wlan0
Warning : Device wlan0 has been compiled with version 13
of Wireless Extension, while we are using version 11.
Some things may be broken...

wlan0     IEEE 802.11-DS  ESSID:"BOO"
          Mode:Master  Tx-Power:15 dBm
          Encryption key:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  invalid crypt:0  invalid misc:0

The modules are loaded as I would expect:

[root at gateway log]# lsmod
Module                  Size  Used by    Not tainted
hostap_cs              47500   1
hostap                 65572   0  [hostap_cs]
hostap_crypt            2608   0  [hostap]
pcnet_cs               13248   1
8390                    7468   0  [pcnet_cs]
ds                      7944   2  [hostap_cs pcnet_cs]
i82365                 15172   2
pcmcia_core            48640   0  [hostap_cs pcnet_cs ds i82365]
appletalk              23684   0  (autoclean)
ipx                    19908   0  (autoclean)

Every iwconfig command I issue to set a value to this device fails 
(SIOCSIWESSID: Invalid argument).  What is the next step I would take in 
order to troubleshoot this problem.  Like I said, everything worked fine 
(sort of) with the orinoco driver, but I'm stumped on hostap.

Thanks,
Ryan



More information about the HostAP mailing list