Tx power conttrol issue

William Tai williamt at arescom.com
Fri Aug 1 14:51:13 EDT 2003


Hi Jun:

Thanx for the quick response.
I search the previous post related to txpower.
There are a few talked about txpower.
However I get a little confused.
There is a post "txpower not working after reset [PATCH included]" posted in
Jun.
It looks like that txpower is working, but has a minor bug.
>From your mail, it seems that txpower is not working.
I download the hostap-0.0.4 and check it.
The txpower code is embraced by a MACRO RAW_TXPOWER_SETTING.
However this macro is not defined yet.
That's what you mean "I believe txpower control is removed from v0.0.4."


Thanx
William




----- Original Message ----- 
From: "Jun Sun" <jsun at junsun.net>
To: "William Tai" <williamt at arescom.com>
Cc: <hostap at shmoo.com>
Sent: Friday, August 01, 2003 11:04 AM
Subject: Re: Tx power conttrol issue


> On Fri, Aug 01, 2003 at 11:02:27AM -0700, William Tai wrote:
> > Hi All:
> >
> >     I try to control my tx power on my prism2 card; however I failed.
> > I notice that there are 4 types of power.
> >  enum {
> >   PRISM2_TXPOWER_AUTO = 0, PRISM2_TXPOWER_OFF,
> >   PRISM2_TXPOWER_FIXED, PRISM2_TXPOWER_UNKNOWN
> >  } txpower_type;
> > Before I try to call prism2_ioctl_siwtxpow( ), that power type should be
on
> > this card?
> > Is there any body succeed to control tx power using hostap fw and wanna
> > share your experience with us?
> >
>
> I believe txpower control is removed from v0.0.4 as Jouni thinks
> the original implementation is flawed.  Search the mailing list
> for an earlier post about txpower.
>
> Jun
>



More information about the HostAP mailing list