WL200 + HostAP Problem

Scott Stapleton hyrax at westnet.com.au
Tue Oct 15 12:22:44 EDT 2002


Hi,

I'm having trouble getting my WL200 working with HostAP.

This is running on 2.4.18, pcmcia 3.2.1 and the latest HostAP.

I have read WL200 posts from the archive, WL200 + HostAP guides and
various other googled material, but cannot find a solution.

Following one of the guides, I recompiled without pcmcia. I then copied
hostap into pcmcia-cs. Installed pcmcia-cs, which seemed to go to plan.
Apon reboot, I was greeted with one loud beep and one softer. I'm told
the softer one is bad.

Dmesg returns these relevant lines:
______________________________________________________

Linux PCMCIA Card Services 3.2.1
  kernel build: 2.4.18-14custom #1 Tue Oct 15 12:06:41 WST 2002
  options:  [pci] [cardbus] [apm]
Intel ISA/PCI/CardBus PCIC probe:
PCI: Found IRQ 12 for device 00:10.0
  Cirrus PD6729 rev 00 PCI-to-PCMCIA at slot 00:10, port 0xe800
    host opts [0]: [ring] [pci irq 12] [1/5/0] [1/20/0]
    host opts [1]: [ring] [pci irq 12] [1/5/0] [1/20/0]
    PCI card interrupts, PCI status changes
cs: memory probe 0x0d0000-0x0dffff: clean.
hostap_crypt: registered algorithm 'NULL'
hostap_cs: hostap_cs.c 0.0.0 2002-09-12 (SSH Communications Security
Corp, Jouni Malinen)
______________________________________________________



It recognises the CL bridge, but doesn't seem to see the PCMCIA card
on-board.

/var/log/messages returns these relevant lines:
______________________________________________________

Oct 16 00:07:35 thornlie cardmgr[504]: watching 2 sockets
Oct 16 00:07:35 thornlie pcmcia: cardmgr[504]: watching 2 sockets
Oct 16 00:07:36 thornlie cardmgr[505]: starting, version is 3.2.1
Oct 16 00:07:36 thornlie cardmgr[505]: socket 0: Compaq WL200
Oct 16 00:07:36 thornlie cardmgr[505]: executing: 'modprobe hostap_cs'
Oct 16 00:07:37 thornlie cardmgr[505]: bind 'hostap_cs' to socket 0
failed: Operation not permitted
_________________________________________________________


I have tried adding the following lines to pcmcia
PCIC_OPTS='irq_mode=1' 
PCIC_OPTS='irq_mode=1 irq_list=0'
PCIC_OPTS='irq_mode=1 irq_list=0 extra_sockets=1'

None seemed to help.

Can someone give me an idea as to my problem?

Regards,
Scott




More information about the HostAP mailing list